DomůAktualityNemůžete se zúčastnit sněmu? Může vás zastoupit jiný auditor

Nemůžete se zúčastnit sněmu? Může vás zastoupit jiný auditor

Sněm auditorů se svolává zpravidla jednou za dva roky a představuje významnou událost. Proč? Protože sněm je nejvyšším orgánem komory. Protože sněm volí ze svých řad členy orgánů, které řídí a kontrolují činnost komory v období mezi sněmy. Protože sněm schvaluje mimo jiné změny vnitřních předpisů komory.

Účast na sněmu se jeví jako zásadní věc, ale co když se auditor nemůže osobně sněmu v Praze účastnit? Pak má auditor k dispozici tzv. plnou moc neboli může písemně pověřit jiného auditora, aby ho na sněmu zastupoval. Podpis na písemném pověření nemusí být ověřen a takto zastoupený auditor se považuje za přítomného na sněmu.

Před zahájením sněmu se přítomní auditoři zapisují do prezenční listiny a ti, kteří na sněmu zastupují jiné auditory, připojí ke svému jménu i počet zastupovaných auditorů. Písemné pověření k zastupování se připojuje k prezenční listině sněmu.

Pokud se tedy letošního sněmu 11. listopadu nebudete moci z jakýchkoliv důvodů zúčastnit, neváhejte a pověřte tím jiného auditora, ať váš hlas nepropadne.

Autor