Sample Category Title

Nabídka vzdělávacích akcí je pestrá

Zase tu máme začátek dalšího školního roku a tradiční úvodník ze vzdělávání. Plně odpočatí a nabití energií se můžeme vrhnout do dalšího víru vzdělávání, který pro vás připravujeme. Jak všichni víte, v loňském roce byla vůbec poprvé vyhlášena hned dvě prioritní vzdělávací témata. PVT1 v návaznosti na implementaci evropské legislativy v oblasti ESG a PVT2 reagující na nový zákon o účetnictví a související účetní předpisy. První pololetí letošního roku bylo zejména ve znamení ESG vzdělávání. Oblast ESG je výzvou ve všech oborech. Věřím, že my jsme tuto výzvu zvládli se ctí.

Vstup do profese byl náročný. Audit je ale neuvěřitelně zajímavá profese

Rozhovor s novým auditorem Hugo Hýblem nejen o tom, jaká byla jeho cesta k získání audiroského oprávnění.

Ověřování údajů v žádosti o kompenzaci na dodávku elektřiny a plynu za stanovené ceny

Komora auditorů připravila pro auditory návrh doporučených postupů při ověřování údajů v žádosti o kompenzaci na dodávku elektřiny a plynu za stanovené ceny a příklad zprávy o ověření žádosti o úhradu kompenzací.

Nominujte kandidáty do volených orgánů KA ČR, termín prodloužen do 23. srpna

Formuláře pro návrhy kandidátů jsou ke stažení na www.kacr.cz v sekci Pro členy / Sněmy. Kandidátní lístky je možné doručit na komoru osobně, poštou, e-mailem nebo datovou schránkou.

Doprovodný zákon k návrhu nového zákona o účetnictví byl zveřejněn

MF ČR zveřejnilo 31. května v elektronické knihovně Úřadu vlády eKLEP Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o účetnictví.

Dialog profesních komor s vládou pokračuje

Zákon o lobbování, reforma veřejných zakázek či digitalizace nejrůznější procesů, to jsou některé z témat, o kterých jednali představitelé zákonem zřízených profesních komor ve čtvrtek 16. května 2024 ve Strakově akademii na každoročním setkání s členy vlády.

Noví auditoři složili v květnu slib

Dva auditoři složili slib do rukou prezidenta Komory auditorů ČR Ladislava Mejzlíka 13. května 2024 v sídle Komory auditorů ČR.

Ze zasedání volební komise KA ČR

Volební komise prodloužila možnost navrhovat kandidáty do 23. srpna. Rozhodla také o oslovení kandidátů, aby auditorům předložili své názory na další vývoj a činnost komory (získané informace budou zveřejněny v září).

Z odborných výborů KA ČR

Informace o činnosti výboru pro SMP/SME, výboru pro správu profese, výboru pro auditorské zkoušky, výboru pro ESG a výboru pro metodiku auditu.

EFRAG zveřejnila nová technická vysvětlení k ESRS

EFRAG oznámila ve čtvrtek 30. května 2024 vydání 44 nových vysvětlení a také soubor technických vysvětlení, která byla dosud publikována. Celkem se jedná o 68 vysvětlení, jež mají za cíl pomoci zainteresovaným stranám s implementací Evropských standardů pro podávání zpráv o udržitelnosti (ESRS) prostřednictvím platformy...

Hugo & Sally

Klasická podoba rozhovorů Huga a Sally.